torstai 11. kesäkuuta 2015

Höpinöitä

Huh, kylläpäs tuo aika sujahtaa niin kuin siivillä! Ja toisaalta on ihana miettiä, että on vasta kesäkuun 11. päivä ja ihana (sekä toivottavasti lämmin ja aurinkoinen) kesä melekeen vasta edessä. Ainakin jos on kelejä kattominen. Vaan enpä valita, välillä on ihan hyvä nauttia vesisateesta, yllättävistä raekuuroista, ukkosesta ja täydellisistä sateenkaarista.


Vesisateesta huolimatta meijän aitaproggis etenee ihan kivasti ja nyt on jo ihailtavana enemmän valamista, ko keskeneräistä aitaa. Tosin keskeneräiseksi tuo aita vielä hetkeksi jää, sillä aitatarpeita tuli ostettua liian vähän. Ootteko koskaan kuullut miehestä, joka toteaisi, että ei helekkari, meillä on ihan liikaa näitä aijantoloppia ja muita, ollaan ihan ylimitoitettu tämä tarve? Niinpä, en minäkään. :D


Ehkä kiitos vesisateen puissakin alakaa olla jo melekeen täysi lehti (nämät kuvat ovat toukokuulta, jolloin lehestä ei ollut vielä tietoakaan), vaikka lämpö ei ihan hirviästi ole viime aikoina tosiaan hellinyt. Aidan teon ohella ollaan ehitty heittää muutamat kalareissutkin, joskin meleko laihalla saaliilla. Luotto kelien lämpenemiseen on kuitenki kova ja juhannussuunnitelmatki etenee varsin mukavasti. 


Ite ajattelin tänä viikonloppuna panostaa juhannusreissun valamisteluun leipomalla lihapiirakoita nuotiolla lämmitettäväksi. Ite tehyt lihapiirakat ovat herkkua kaupan valamiisiin verrattuna, joskin aiheuttavat jonkun verran työtä. Varsinkin ko pitää pyöräyttää erikseen gluteenittomat ja vehenäjauhoversiot. Pakkaseen voisi myös tekaista gluteenitonta patonkia edellisten hyvin onnistuneitten sämpylöitten innoittamana. Haluaisin kokeilla myös gluteenittoman rieskan tekoa, mutta sitä varten pitäisi lämmittää leivinuunia. Se ei toki näin koleilla keleillä haittaa, mutta kovasti elättelen toivoa, että viikonlopuksi sentään vähän lämpiäisi. Tai viimeistään juhannukseksi. Voi kyllä olla, että pitää pakata villahousut mukaan...


Juhannuksena olisi tarkoitus kalastaa ja ihan vaan nauttia leirielämästä ja luonnon rauhasta. Suosi sää, tai ei. Ainakin nyt pitkän aikavälin ennusteita tiiratessa näyttäisi siltä, että pitää varustautua sadekamppeilla. Noh, ennusteet ehtii muuttua vielä moneen kertaan, mutta ei varmaankaan ole hätävarjelun liijoittelua kaivaa sadetakkia kaapissa ja kehitellä jonkinlaista sateensuojaa oleskelua varten. Omatekoisen telttasaunan kehittely ainakin sai kovasti pontta taas näistä sääennusteista!


Nyt tekisi hirviästi mieli lähtiä pihalle paistamaan iltapalaksi makkaraa, mutta toisaalta laiskottaa niin palijon, että taijan jäähä tähän sohovan nurkkaan loppuillaksikin. Tässä "maalla" asumisessa yhistyy kyllä hämmentävällä tavalla kaikki mökkielämän ihanuu'et, kuitenki sillä rajauksella että myös mukavuu'et löytyy. Elän vissiin vieläki jotaki kuherruskuukautta tämän paikan kanssa. :D Vielä ko olisi vene, että voisi lähtiä soutelemaan.


Nyt täytyy ehkä kuitenkin sen verran nousta tästä, että lähen kaivelemaan jotaki iltapalaa kaapista. Tänään on vaivannut jokin ihimeellinen väsymys, toivottavasti tässä ei ainakaan ole kipiäksi tulossa. Palataan taas kun mieleen juolahtaa jotain höpöttelemisen arvoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuliko kommentoitavaa? Kerro ihimeessä!