perjantai 20. helmikuuta 2015

Reissukuvakertomus, osa 4: Pirunkirkolla ja Murhahaara mielessä

Kotiu'uttiin yön selässä Luuntaittumaojalta tukikohtaan mökille ja lähettiin sieltä seuraavana päivänä etellisen illan ja yön reissusta toipuneena kattelemaan maisemia. Yhtenä kohteena meillä oli pirunkirkko, joka sijaitsee oman hahmotuskykyni mukaan apauttiarallaa Auermalla, Tuntsan tien varressa.










Pirunkirkko on vähän sellainen paikka, että sille on hankala tehä kameralla oikeutta ja suosittelenkin käymään ihan paikan päällä. Äkkiseltään voisi aatella, ettei läjäpäin kiviä ole näkemisen arvoinen, mutta oma vaikuttavuutensa tuossa paikassa on, varsinkin jos uskaltautuu seikkailemaan kivien sekaan nilikan nyrjäyttämisen uhalla.

Myös matka pitkospuita pitkin Pirunkirkolle (tai sieltä pois) on ihan vaikuttava kokemus sekin. Pirunkirkko taitanee osua myös UKK-reitin varrelle, eli se on mahollista kokea osana pitempää vaellusta tai ihan vaan pistäytymällä. Pirunkirkolla on mahollisuus myös tulisteluun.
















Innostuin jossain vaiheessa kameran kanssa kuvaamisesta niin palijon, että meinasin jäähä jäläkeen joukosta. Onneksi jätkät kuitenki ootti meikäläistä. ;) Viimeiseksi oli pakko laittaa vielä kuva kyltistä, jossa annetaan suuntimet myös Murhahaaralle. Lienee turha kertoa, että paikka on saanut nimensä siellä huhujen mukaan aikojen saatossa tapahtuneen veriteon mukaan. Murhahaarasta löytyy myös autiotupa, jossa kuulemma kummittelee. Murhahaaran aijonkin joskus ehottomasti lähtiä testaamaan, sillä tuosta Tuntsan tien varresta sinne ei ole loppujen lopuksi etes pitkä matka. Saa nähä, uskaltaako sitä yöpyä kämpässä, jossa mahollisesti asustelee kummituksia. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuliko kommentoitavaa? Kerro ihimeessä!