maanantai 5. tammikuuta 2015

Uuden vuojen aatteita

Täyttelin tuossa äsken kalenteria tulevan opiskelukevääni tiimoilta (aika tyhyjältä näyttää kurssien osalta, tasan kaksi kurssia jälijellä ja netkin alakaa vasta tuolla jossain maalis-huhtikuun tienoilla) ja juolahtipa siinä mieleeni, että tarttisi ostaa uusi kalenteri, sellainen vähän isompi, joka kattaa koko vuojen (opiskelijakalenteri  loppuu ei-niin-kätevästi siihen, missä lukukausi vaihtuu).

Mihinkään älyttömiin uuven vuojen lupauksiin minä en usko, enkä semmosia tee, mutta jotenki sitä näin alakutaipaleella kummasti alakaa miettiä asioita, joille pitäisi tehä jotain. Koska aikaa tulee olemaan gradun tekemisen ohella varsin ruhtinaallisesti (tai näin haluan uskotella), pitäisi urheiluharrastuksista saaha taas kiinni. Jotta se onnistuisi, pitäisi käy'ä jäsenkorjaajalla laittamassa paikat kuntoon (jonne sainkin joululahajaksi lahajakortin ihanalta siipaltani). Kun on tullut jo pitempään kiiressä, väsymyksessä ja ressissä syötyä oikiastaan ihan mitä mieli on sattunut tekemään, kaipaa myös jotenkin kummallisesti ryhtiliikettä ruokapolitiikan suhteen. Vähemmän karkkia ja saunasiidereitä, enemmän kasviksia ja hedelmiä, säännölliset ruoka-ajat, noutoruoka minimiin, kaikki hienot periaatteet, jotka kyllä tietää, mutta joista on kummasti menneen syksyn aikana onnistunut lipsumaan.

Jotenkin myös huomaa, että hirviästi pitäisi ostaa jotain uutta. Pyykkikone vetelee viimisiään ja uu'en hankinta alakaisi tosiaan olla ajankohtaista, nyt niitä olisi varmaan alennuksessakin. Kahavakuula pitäisi hankkia ja alakaa reenata sillä, se ko on palijon puntteilua kätevämpää pienessä kämpässä. Suksetkin olisi ihan kivat, hiihtäminen olisi mukavaa kuntoilua ja toisaalta olisi nastaa opetella uu'estaan luistelemaankin. Toppahousut on olleet lähes puhki kuluneet jo viimiset viisi vuotta ja niissä palelee ko mittarin lukema laskee -5 asteeseen.

Nyt vaan joku sammakkomies voisi minulle ennustaa, että minkälainen tästä talavesta on länsirannikolla tulossa? Ketuttaa ostaa sukset, jos niillä ei sitten pääsekään hiihtämään kertaakaan... Kahavakuulan ja toppahousut mitä suurimmalla todennäköisyy'ellä ostan, samoin hankitaan pyykkikone, mutta sukset on vielä hieman arvoitus. Niillehän tullee kyllä hyvin varmasti käyttöä tulevaisuu'essa sitten, mutta toisaalta niitten hankkimisen voisi sitten jättää myöhemmäksi. Toisaalta olen jostain syystä kehittänyt myös jonkin sortin haavekuvan siitä, missä hiihtelen jonnekin kämpälle yöpymään...

En tiijä, vaikeita päätöksiä! Ehkä täytyy ensin palata länsirannikolle ja kattoa siellä vallitseva säätila ja lumen määrä ja miettiä sitten asiaa uu'estaan. Hiihtolavutki kulukisi kuitenki suhteellisen lähellä, joten senkään puolesta homma ei oisi ongelma. 

JA AI NIIN. Punaiset vinkkelit! Pakkaskelin varpaanlämmittäjiksi. Voiko joulupukille esittää toiveita jäläkikäteen vai täytyykö oottaa ensi jouluun asti? Tosin jos nyt ostan vinkkelit, mennee lopputalavi varmaan plussakeleissä ja vesisateessa...

Kyllähän näitä tarpeita ihiminen tietysti keksii jos keksimään haluaa alakaa.

No, joka tapauksessa, mitään sen kummempia lupailematta, tarkoitus olisi tämän vuojen puolella suorittaa ryhtiliike liikkumiseen ja syömiseen eli toisin sanoen kokonaisvaltaiseen omaan hyvinvointiin liittyen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuliko kommentoitavaa? Kerro ihimeessä!