torstai 28. elokuuta 2014

Vittua kaikille ja rautatie Kuusamoon

Ei ihan. Meillä olisi toiveissa ihan vaan rautatie sinne Sokliin. Ja tietysti kaivos myös. Tämän uutisen valossa se ei nyt ainakaan vielä saanut siunausta, mutta ei hätiä. Haluan uskoa edelleen vakaasti, että kyllä se raha jostain sinne löytyy, budjetti nyt oli aika epätodennäköinen vaihtoehto muutenkin. Siellä ko massit on jo päätetty pistää siihen, että heltsinkiläiset pääsee jonku viis minuuttia nopiammin töihin. En ole ollenkaan sarkastinen, enkä yhtään katkera. 

No mutta, neuvotteluja on käyty ja vieläpä siitä ratavaihtoehosta, joten ei auta ko olla toiveikas asian suhteen. Jos tämä nyt jollain värkkäämisellä kustaan, niin se on sitten jo meleko naurettavaa toimintaa. Kyse ei mielestäni ole enää pelekästään Itä-Lapista, vaan kokonaisuu'essaan pohojoisen ja syrjäisten seutujen asutettuna pitämisestä. Hallitus ja päättäjät linjaavat näillä päätöksillään hyvin pitkälti sen, että ollaanko koko Suomen asutettuna pitämiseen valamiita panostamaan ja toisaalta, halutaanko sitä.

On helevetin heleppo huuella jostain ison ihimiskeskittymän keskeltä, että ei syrjäseutuihin kannata panostaa ja kaikki vaan tänne samaan läjään asumaan. Muttako ihimisiä metki ollaan ja samalla lailla meilläkin on oikeus kotiseutuun. Mitä tasa-arvoa se sellainen on, että ihimiset pakotetaan lähtemään vastoin tahtoaan jonnekin muualle, pois sieltä, missä haluaisi olla ja elää? 

Kysynpähän vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuliko kommentoitavaa? Kerro ihimeessä!