lauantai 22. huhtikuuta 2017

Kevättä ilmassa?

Heipä hei! Kuvaa kun kattoo, ei todellakaan uskoisi, että semmosen viikon päästä juhulitaan vappua... Keli on viimisen päälle talavinen, tälläkin hetkellä nakkelee jotain lumen ja rännän sekaista ja keli on harmaa. Kinoksiakin vielä varmaan puoli metriä. Heikoimpia jo epäilyttää, että tuleekohan se kesä sieltä tänä vuonna ollenkaan. :D

Mutta täytyy ite yrittää ajatella positiivisesti, että halutessaan voi varmaankin lähtiä vappubrunssille kelekalla! Tosin ensin pitäisi innostua  touhuamaan net vappubrunssin eväätkin... Josko sitä muutaman munkin tässä pyöräyttäisi! Toisaalta tekisi kovasti mieli kokeilla donitsien tekemistä, mutta minulta uupuu donitsivuoka eikä sellaista tästä kylästä kyllä taija saaha. Suolaisena puolena ajattelin tehä ainakin poropiirakkaa. Patonki olisi varmasti kans aina hyvää. Mutta saa nähä mitä sitä saa aikaiseksi! Simakin oisi aika ehoton kaveri munkille, mutta täytynee tänä vuonna tyytyä kaupan simaan (ehotuksia hyvänmakuisesta simasta otetaan vastaan) kun äiti ei kuulemma aikonut simaa tehä ja ite en jaksa koko sankollista pyöräyttää ko ilimeisesti tässä tilassa ei ole suotavaa juoda kotitekoista simaa litratolokulla. :)

Alakoholittomia kuohuvia ajattelin ostaa usiamman pullon testiin. Yhtä kaupan versiota olen juonut uutena vuotena ja juhlissa joskus muutenkin, mutta jotenkin se alakoi jo hieman kyllästyttää, joten ajattelin hakia muutaman pullon seuraavaksi alakosta. Pommacistakin näkyi olevan olemassa jotain roseeversiota, onkohan se minkälaista... Ja tietysti haluttaisi kovasti päästä testaamaan gluteenitonta kotikaljaa, mutta kun eihän nuita erikoisuuksia täältä perältä taho saaha!

Kieltämättä olisin kyllä halunnut tehä tänä viikonloppuna reissun Rovaniemelle Lapin Rakentajamessuille, mutta tuli kaikenlaista ja olisi pitänyt lähtiä yksin, niin taitaapi nuot vain nyt harmi kyllä jäähä välistä. 

Mutta pakko kyllä vielä loppuun todeta, että ei taija ihiminen olla ikinä säähän tyytyväinen. Jouluna oli liian vähän lunta ja lämmintä ja vappuna liikaa lunta ja kylymää, juhannuksena sataa vettä ja palelee. :D Säästä ressaaminen on kyllä maailman turhin asia, ko sille ei yksinkertaisesti voi yhtään mitään (ja siksikös se aina ajoittain varmaan niin palijon raivostuttaakin...).  No, lumien sulamista ootellessa! Saa nähä rytkäyttääkö se sitten kerralla lämmintä ja tekee kauhiat tuluvat!

Näihin talavisiin tunnelmiin, hyvät vapunodotukset kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuliko kommentoitavaa? Kerro ihimeessä!