sunnuntai 2. elokuuta 2015

Sunnuntaifiilis

Tiedättekö net päivät, ko innosta puhkuen ja pää täynnä suunnitelmia menee nukkumaan ja miettii kaikkea, mitä aikoo seuraavana päivänä aikaisin ja levänneenä herättyään tehä, mutta sitten herääkin yöllä kolomelta, eikä saa enää pariin tuntiin unta. Ja ko lopulta nukahtaa, pistää koira pystyyn pörinäkonsertin puoli viijeltä. Nukahtamisen jäläkeen herää yheksän jäläkeen väsyneenä ja sängystä nouseminen tuntuu ihan urotyöltä ja loikoilua on pakko jatkaa vielä ainakin tunnilla.

Tänään on juuri sellainen päivä. Lisäksi iltapalaksi paistamani pari voitattia, jokka löytyivät iltalenkillä, osoittautuivat erittäin huonoksi vaihtoehoksi, sillä meikäläisen vatsalla on ajoittain hankaluuksia käsitellä sieniä ja huomasin yöllä herätessäni mahan kipiäksi. Se on jatkunut nyt aamulla aivan jäätävänä turvotuksena, joka saa meikän näyttämään siltä, niinkö olisin raskaana jo usiammalla kuulla. Niinpä kaikki reippaat suunnitelmat vaihtui siihen, että hauduttelin riisipuuroa lounaaksi ja makoilen tuvan sohovalla.

Nyt ei sada, joten olisi kyllä pitänyt käyttää "hyvä" ilima hyödyksi ja lähtiä etsimään sieniä ja/tai marjoja. Kyllä, vaivastani huolimatta aijon edelleen syyä sieniä, koska turvotuksen ja mahakivun näyttäisi aiheuttavan pannulla sellaisenaan paistettu luonnonsieni. Sienisalaatti, pitsa, piirakat sun muut ei ole edelleenkään poissulijettuja. Ja voi jos meillä löytyisi samaan malliin kanttarellejä niinkö etelämpänä, olisi pakko tehä risottoa tai kantarellikeittoa. Terkuin Instagramin kanttarellikateellinen.

Kaikkein ihaninta olisi tietysti löytää hilloja, mutta niitten suhteen olen vähän epäileväinen, enkä kyllä ees lähe nyt niitä hakemaan. Mustikatki olisi ihan jees, pienestä erästä tuoreita mustikoita voisi leipoa mustikkapiirakkaa ja vähän isomman erän pakastaa. Hankalaksi elämän tekee vaan se, että ei ole mitään hajua, mistä täältä uusilta kotihuudeilta kannattaisi lähtiä ettimään ja mitä. :D Ensisijaisesti ajattelinkin lähtiä käymään vanhoilla ja tutuilla, hyväksi havaituilla paikoilla hieman muualla. 

Ai että, melekeen ampaisin tästä jo samantien liikkeelle, mutta oottelen myös vieraita kylään, joten täytyy malttaa mielensä vielä hetken. 

Aattelin myös kovasti käyväni tänään ehkä hieman ottamassa juoksuaskelia, mutta saa nyt nähä antaako tämä pallomaha periksi sellaiselle. Ah ja niin, pitäisi vissiin väsätä ruuaksi aikomiani kaalikääryleitäkin. Saas nähä miten sitä kerkiää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuliko kommentoitavaa? Kerro ihimeessä!