keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Omakotitaloajatuksia ja sisustushaaveita

Oon tässä viime aikoina eksyny lukemaan usiampaa vanahan omakotitalon remppaamisesta kertovaa blogia ja lisännyt muutaman mielestäni mukavan ja kiinnostavan tuonne lukulistallekin. Eihän siitä mihinkään pääse, että täältä kerrostalokaksiosta kaipaa koko ajan enemmän sinne omakotitaloon, varsinki nyt ko se muutto alakaa olla jo meleko lähellä. Suorastaan käsinkosketeltavissa. Iltaisin ennen nukkumaanmenoa mietin sisustusratkaisuja ja remppahommia. Sormet suorastaan syyhyää päästä toteuttamaan ittiään. Yksi ilta eksyin jopa huonekaluliikkeitten sivuille ja keräilin sieltä talteen sellaisia vermeitä, jokka miellyttivät omaa silimää. Niinpä aattelin esitellä niitä vähän myös täällä.
kuvat Ikea
kuvat Ikea, tykkään erityisesti alemman kuvan makkarista, jossa laatikoitten nupit on vaihettu
Ihan ekana voitaisiin lähtiä liikkeelle vaikka näistä Ikean Tarva-kalusteista. En tiijä, oisko erimallisille lipastoille niin kauhiasti käyttöä, mutta minua viehättää näissä tosiaan se, että nuot on käsittelemätöntä ruotsalaista mäntyä ja net voi maalata ihan minkä väriseksi ite haluaa. Samaan sarjaan taisi löytyä vielä ainakin sänky ja yöpöytä. Blogger kettuilee jälleen (yllätys, yllätys!), joten en ala nyt laittamaan linkkejä nuihin tuotteisiin, etteköhän tet itekki löyä esimerkiksi kuukkeloimalla tai menemällä kyseisen lafkan sivuille, jos kiinnostaa.
kuva Ikea
Tässä vielä vähän lisää käsittelemätöntä mäntyä, nimittäin Nornäs-penkki, Ikealta myöskin. Myös Nornäs-sarjaan kuului ainakin makuuhuoneen kalusteita, sekä myös pöytiä ja olohuoneen huonekaluja, mutta niiden ulukomuoto ei miellyttänyt niin minun silimääni.
punaiset Hemnes-tuotteet makuuhuoneeseen, kuvat Ikea
mustanruskeat Hemnes  penkki ja hyllykkö kylypyhuoneeseen, kuvat Ikea
harmaanruskea ja mustanruskea väri, olo- ja työhuone, kuvat Ikea
Myös Hemnes-sarjan tuotteet valamistetaan osin massiivipuusta ja niiden yksinkertainen muotoilu ja runsaat värivaihtoehot iskee meikäläiseen. Hemnes-tuotteita saa niin makuu-, kylypy- kuin olohuoneeseenkin. Ylimmän kuvan punainen liinavaatekaappi on ehoton suosikkini (sitä taisi saaha myös ehkä sinisenä), samoin punainen vaatekaappi, mutta en sitten tiedä, rajoittaisiko tällainen värivalinta todellisuu'essa liikaa. En tiedä, ehkä, ehkä ei. Tuollaisen kylypyhuoneen penkin ja hyllykön haluaisin ehottomasti saunan pukuhuoneeseen sitten joskus, ei ehkä juuri näitä, mutta tämän tyyliset kuitenkin. Tv-taso, hyllykkö ja työpöytä ovat myös kivoja tässä sarjassa, joskin arvon vähän tuota väriä. Luulen, että mustanruskia olisi enemmän se meijän juttu, mutta ei tuo harmaanruskiakaan pahannäköinen ole. Nämät pitäisi nähä luultavasti livenä, jotta voi sanoa, onko mustanruskea liian tumma tai harmaanruskea liian vaalea. Peruskalusteissa olisi ihan kiva piettää sellaista suhteellisen neutraalia värilinjaa (mieluummin tumma kuin vaalea), niin jossain kohin pystyy sitten vähän hulluttelemaan.
kuvat Ikea
Nämät Hurdal-sarjan vaatekaappi, sekä liinavaatekaappi ovatkin sitten taas vähän sitä "hulluttelulinjaa", myös tuollainen vihiriä liinavaatekaappi oisi aivan ihana. Myös Hurdal-sarjaan löytyy usiampia tuotteita, vihiriänä taisi löytyä ainakin yöpöytä.
kuvat Masku
Olin ihan tyytyväinen ajatukseen Hemnesin olokkarin kalusteista, kunnes jotain sattuman reittiä satuin klikkailemaan itteni Maskun sivuille ja löysin sieltä nämät Wiljamo-huonekalut. Kyseessä on kotimainen käsityönä pohojanmaalla värkkäiltävä kalustesarja. Väreistä viehättää eniten tuo muskotti ja esimerkiksi palahyllyköstä on mahollista koota lähes minkälainen tahansa. Etenkin tuo palahyllystö miellyttää jotenkin meikäläisen silimää; näissä on vanahaa henkiä, mutta silti moderni twisti ja runsaalla käjellä persoonallisuutta. Ainut miinuspuoli on hinta, joka on ymmärrettävästi huomattavasti korkiampi, ko ite koottavilla Ikea-tuotteilla. Mutta voi että minä haluaisin tuollaisen palahyllystön, näen jo sieluni silimin Pentikin poron ja Kastehelemituikkukipot sen päällä. Puiset huonekaluthan on kyllä käytännössä ikuisia...
levitettävä puusohva, kuva Ikea, eteisen penkki säilytystilalla, kuva Jysk
Haaveissa olisi myös puinen levitettävä sänky, niitä saattaa onneksi löytyä kunnostuskelepoisena, joten uutta ei välttämättä ole pakko ostaa. Tuo Ikean puusohova ei ihan vastaa sitä meikäläisen mielikuvaa, haluaisin ehkä hieman erilaisen, mutta otin tuon nyt kuitenki tähän mukaan, koska parempaakaan en löytäny ja myös tämä puusohova löytyy Ikean Hemnes-sarjasta. Alempi valakoinen penkki on yllättäen Jyskistä, nimeltään Aulum, mäntyä sekin ja kätevällä säilytyslaatikolla. Tuommoinen olisi tilauksessa sitten joskus, ko meillä on eteinen isoilla ikkunoilla.
kuvat Kärkkäinen
Viimeisenä vielä villikortti eli Kärkkäisen sisustustavaroita. Tuollaisia puisia laatikoita löytyy varmaan myös onneksi omasta takaa (niin kuin kaikkea muutaki ihanaa), mutta tuo avaimille ja kirjeille tarkotettu hylly on minusta aivan ihana. Eteiseen sekin. Lisäksi oli pakko kaivaa kuva tuollaisesta säilytysrahista, näin tuollaisen kerran Kärkkäisellä käy'essäni ja oon ehottomasti sitä mieltä, että sitten joskus lasten leluja varten täytyy hommata tuollainen. Ei ehkä tosin ihan tuon värisenä. Kärkkäiseltä löytyy muutenki kaikkia ihanaa pientä sisustustilipehööriä, sekä tekstiilejä ja astioita usein edullisempaan hintaan ko muualta. Suosittelen lämpimästi!

Voisin tehä näille sisustusjutuille vielä jatkoa astioitten ja tekstiilien osalta, koska minulla on olemassa jo valamis runko ja näitten juttujen miettiminen on vain niin kivaa! Vaikka onkin pakko piettää mielessä ajatus "jos voittaisin Eurojackpotissa, niin ostaisin...", varaa uusiin isompiin hankintoihin on luultavasti seuraavan kerran joskus keväällä 2016, toivottavasti... Mutta saahan sitä ihiminen haaveilla ja kuka tietää, mitä sitä sitten tuleekaan ehkä hankkineeksi. Kunhan vaan olisi se oma koti ensin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuliko kommentoitavaa? Kerro ihimeessä!