lauantai 16. toukokuuta 2015

Vastauksia haasteellisiin kysymyksiin

Sain haasteen ja yritin kovasti torstaina jääkiekon lomassa täyttää sitä (mikä oli ihan perkeleen hankalaa, koska tuomaripeli) ja eihän siitä sitten mitään tullut (ei jääkiekosta, eikä meikäläisen kirjottelustakaan). Perjantaina nuohooja suoritti visiitin, kävin kaupassa, käytin koiraa pitkällä lenkillä, pesin mattoa ja vaihoin viherkasveihin multia ja uusia ruukkuja (auttamatta myöhässä, tiijän) ja lopuksi yllätin itteni haravoimalla pihaa 1,5 tuntia illalla. Sen jäläkeen ei sitten maistunutkaan enää juuri muu kuin ihanan rentouttava sauna, iltatee ihanaa auringonlaskua kattellen ja nukkumaanmeno. Että kyllä on kiirettä piettänyt tässä "lomalaisen" arjessa!

Nyt koitan kuitenki tsempata ja saaha vastattua näihin Millan kysymyksiin ja ehkä jopa keksiä itekin yksitoista kysymystä. Haastettavia en taija niin montaa keksiä, mutta katotaan. Ideanahan oli siis vastata haastajan keksimiin 11 kysymykseen ja sen jäläkeen keksiä ite uu'et ja haastaa seuraavat 11 uhuria vastailemaan. 

1. Kerro jotain itsestäsi, mitä et ole vielä blogissasi paljastanut.

Yritin miettiä jotain jännää, mitä en olisi vielä tullut täällä maininneeksi, mutta en kyllä äkkiseltään ole ihan varma, mitä olen kertonut ja mitä en. :D Heitetään varmuu'en vuoksi usiampi fakta. Eli olen siivousfriikki, hengailen kotona aina kulahtaneissa kotivaatteissa, koska arvostan nykyään mukavuutta ohi ulukonäön (pierukolleget!) ja rakastan saunomista yli kaiken. Ehkä joku nuista ei vielä ollu tullu esille täällä?
 
2. Mikä leipomus/ruuanlaitto epäonnistui viimeksi?

Ihan hirviästä epäonnistumisesta ei voi puhua, mutta mokkapala kohosi toiselta laijalta huimasti ja jäi toiselta laijalta lättänäksi jostain tuntemattomasta syystä. Mitään isompia epäonnistumisia ei oo tainnu viime aikoina sattua (koputan puuta). 
 
3. Mikä ruoka-aine aiheuttaa kuvotusta?

Nyt täytyy kyllä sanoa, että olen meleko kaikkiruokainen. Rusinat pullassa ja sellainen englantilainen hedelmäkakku on niitä harvoja, jokka ei saa meikäläiseltä kannatusta. Kuvotusta en äkkiseltään osaa liittää mihinkään ruoka-aineeseen, meikäläiselle menee oikiasti kaikki perusinhokit ja useimmiten ihan mielissään. No ehkä kapriksille en oo keksinyt järkevää syytä olla olemassa ja kirsikoista en tykkää.

4. Onko keittiössäsi jotain, mitä sieltä on puuttunut jo kauan mutta et ole saanut syystä tai toisesta hankittua?

Lävikkö. En tiijä miksi sen ostaminen on niin hankalaa, mietin aina pastaa keittäessäni, että voi ko olisi se lävikkö, mutta ei.
 
5. Mitä ikkunalaudallasi/parvekkeellasi/pihallasi kasvaa?

Ikkunalau'alle haluaisin yrttejä, parveketta ei vielä ole ja pihalla näyttäisi tällä hetkellä pikaisen tarkistuksen perusteella kasvavan juuri ja juuri nurmikkoa. :D Ja yhessä purkissa jotain tunnistamattomia vihireitä alakuja. Tarkoitus olisi kuitenkin jo tänä kesänä toteuttaa ainakin minikasvimaa isoon pataan tuohon pihalle (äkkiseltään näyttäisi, että sieltä ei ole mitään erityistä nousemassa) ja ehkä saattaa alulle vähän isompaakin kasvimaata. Iso ehkä. Ja tietysti muutaman kesäkukkaistutuksen voisi tehä. Kaikki suuremmat pihasuunnitelmat taitavat toistaiseksi jäähä oottelemaan vielä parempia aikoja. Projektilla on kyllä laajuuttakin, että ehkä tässä ei oo mikään hoppu.
 
6. Satsaatko mieluummin laatuun vai määrään (vaikkapa kesäkukissa/leivonta-aineissa)?

Hyvä kysymys. Huonekalujen ja astioiden sekä tekstiilien kohalla ehkä enemmänkin laatuun (en kyllä tosin väitä, etteikö halavallakin voisi saaha hyvää). Kesäkukkia en ole vielä ehtinyt etes miettimään, mutta ruoanlaitossa ja leivonnassa tekee mieli ainakin joskus hifistellä. Sama pätee myös esimerkiksi alakoholijuomiin, mieluummin kalliimpaa laadukasta ja oikiasti hyvää ko enemmän jotaki halapaa. Useitten asioitten kohalla arvotan kyllä kotimaisuu'en meleko korkialle. Ja hinta-laatusuhetta tulee aika palijon mietittyä, oli kyse sitten mistä hyvänsä.

7. Mikä asia sai sinut tuntemaan viimeksi onnellisuutta?

Eilen se oli tosiaan se sauna ja saunan jäläkeinen hetki, ko kattelin tuvan ikkunasta laskevaa aurinkoa teemuki kourassa. Kokonaisuu'essaan tämä oma koti ja kaikki mahollisuu'et, se että on saanut kulumaan monta tuntia pihalla touhutessa. Ja ai niin, se, että minulla on mies, joka pitää minua seksikkäänä, kun pesen kalsarit jalassa ikkunoita. :D Tekijä, joka kantaa meleko pitkälle!
 
8. Jos voittaisit Eurojackpotissa yli 90 miljoonaa, mitä isompaa ostaisit ensimmäisenä?

Yhtenä isona investointina tekisin taloon laajennuksena kodinhoitohuoneen/pyykinkäsittelytilat, eteisen isoilla ikkunoilla ja pari kamaria. Saunaan tekisin pientä remonttia vaihtamalla kiukaan ja tekemällä ikkunan ulos, yläkertaan viimeistelisin vessan ja parvekkeen. Ja sitten tietysti pistäisin piharakennukset kuntoon, remppaisin navettaan sauna- ja oleskelutilat, autotallin ja pihalle paljun ja muutenkin laittaisin pihan kuntoon. Ja ostaisin auton. Nopian sellaisen. Ehkä montaki. Itelle. Ja siipalle kans. (Tosin näitähän ei nyt sitten taas tarvitse miettiä, koska a) unohin pelata koko Eurojackpottia eilen ja b) miljoonat taisi mennä Tsekkeihin. Ne perkeleet.)

9. Mistä haluaisit nähdä unta ensi yönä?

Jaa-a, tämähän olikin aika jännä kysymys. Jokin mukava uni olisi aina tietysti kiva, mutta toisaalta ei mikään liian mukava (kuten vaikkapa net Eurojackpotin milijoonat), ko sitten oisi ikävä herätä todellisuuteen. :D

10. Paras lukemasi kirja?

Nyt en kyllä osaa mainita vain yhtä. Taru Sormusten Herrasta on edelleen ikisuosikki teininä koetun vaikuttavan lukukokemuksen vuoksi, mutta myös lähes kaikki lukemani John Irvingit puree kyllä. Ehkä kaikista eniten Kaikki isäni hotellit ja Kunnes löydän sinut. Myös Stephen Kingin Musta torni -sarja on aika kova. Tämä kysymys muistuttaa kyllä mieleeni, että olen viimeaikoina lukenu ihan liian vähän vain ja ainuastaan huvin vuoksi. Maanantaina suunta kirjastoon? 

11. Mitä hyviä ja huonoja puolia bloggaamisessa mielestäsi on?

Hyviä puolia ovat ehottomasti se, että pääsee purkamaan omia ajatuksiaan jonnekin ja toteuttamaan ittiään kirjoittamalla. Saman väylän kautta voi vapaasti julukasta myös muut tuotokset, kuten vaikkapa valokuvat. Isomman kaliiberin kirjottelijat myös pääsevät todennäköisesti vaikuttamaan asioihin ja herättämään oikiasti ajatuksia ihimisissä teksteillään. Näin pienempänä tekijänä lähinnä tuntee itte, että pystyy omalla paasaamisellaan vaikuttamaan. :D Ja tietysti kauempana asuvat ystävät ja tuttavat pysyy kärryillä siitä, mitä meikäläisen elämässä tapahtuu, vaikka tietyllä tapaa niukasti ja sensuroiden tulee juttuja julukastua. Huonoja puolia ehkä se, että ihimiset saavat tietää sinusta sensuurista huolimatta turhankin palijon asioita, etenkin nyt ko on muuttanu pienelle paikkakunnalle asumaan. Ja tietysti se, että aina ei vaan riitä aikaa ja intoa kirjottaa. Sekä toisaalta jämähtäminen, ite haluaisin ehkä kehittää tätä blogia ja kasvaa ja saaha lukijoitakin, mutta toisaalta aika ja riittävä työpanos ehkä kuitenkin puuttuu. 

 Ja sitten omat 11 kysymystäni:

1. Onko sinulla lemmikkieläimiä? Jos on (tai on ollut), niin kerro jokin elukkaasi liittyvä hauska/kiinnostava/tärkeä fakta.
2. Oletko koskaan harkinnut lopettavasi blogisi pitämisen ja jos olet, niin miksi?
3. Mikä on sinulle ominaisin asumismuoto (omakotitalo/kerrostalo/rivari jne.)?
4. Jos saisit lahjoittaa kolomelle eri kohteelle/ihimiselle jne. valitsemasi ihan minkä tahansa summan rahaa, niin mitkä net olisivat?
5. Muuttaisitko jotain tämänhetkisessä elämäntilanteessasi?
6. Mitä televisio-ohjelmaa et voi sietää?
7. Entä minkä alakaessa nauliudut välittömästi television ääreen? 
8. Kerro lapsuutesi ehottomasti kovin suosikkiartisti/bändi!
9. Mihin menet kun haluat rauhoittua/koota ajatuksia/viettää aikaa itsesi kanssa?
10. Jotain, mikä on ostoslistallasi juuri nyt.
ja viimeisenä, vaan ei suinkaan vähäisimpänä: 
11. Jos hallitusneuvottelijat kysyisivät mielipidettäsi Suomen tilanteesta ja siitä, mitä pitäisi tehä, mitä sanoisit heille?

Koittakaapas vastailla näihin, sovitaan, että kuka tahansa joka haluaa, saa vastata näihin ja halutessaan keksiä omat kysymykset ja haastaa uusia mukaan, mutta kokeillaan kohdentaan myös muutamaan blogiin, eli haasteen saavat:

Maltan mieleni
#IHANROUVANA

Olokeeppa hyvä! 
    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuliko kommentoitavaa? Kerro ihimeessä!