tiistai 26. toukokuuta 2015

Valittuja paloja Talosta, osa 2

Jatkoa seuraa, eli seuraavaksi olisi sitten vuorossa pikkueteinen ja kylyppäri. Kylyppäri on edellisten omistajien remppaama, eli sille ei meijän talou'esta ole teheny kukaan mitään. Kylyppäriremontti ei kuitenkaan siintele haaveissa, sillä valinnat on mielestäni ihan onnistuneita ja kestäneet hyvin aikaa. Sitten joskus, jos ja kun saahaan rempattua erillinen kodinhoitohuone, muuttuu kylyppärikin toki hieman, mutta suuremmin ei pintoihin ole tarkoitus koskia. Mitä nyt minä tekisin edelleen saunasta ikkunan ulos, jos siippa vaan antaisi. Kiuas ollaan myös ajateltu vaihtaa jossain vaiheessa ja tietysti tämmöisen homman yhteyessä voi myös miettiä jotain värikäsittelyä saunalle, mutta mitään sen suurempia ei kyllä ole suunnitelmissa.

Mutta vilikastaan sitä pikkueteistä ensin:


Pikkueteisestä tullaan sisälle tupaan ja siitä on myös ovi kylyppäriin (sekä myös kellariin, mikä ei tosin ole käytössä, sillä kellarin portaat on vielä vaiheessa). Pikkueteisestä löytyy säilytystilaa ylä- ja alakaappien muodossa. Tasolla ei toistaiseksi ole mitään muuta ko lehtienkeräyslaatikko, saa nähä josko tuohon keksisi jotain. Myös likapyykin säilytys sijaitsee tällä hetkellä kylyppärin tilan puutteen vuoksi tällä puolella. Kylymän eteisen oven vieressä seinässä on myös koukkuja, joista roikkuu lähinnä meikäläisen laukkuja ja koiranulukoilutusvillatakki. Ja ruuveissa roikkuu kaikki avaimet, koska semmonen täy'ellinen avainten säilyskaappi/naulakko on vielä hukassa. Talaveksi lienee pakko kehitellä kenkien säilytystilaa myös tälle puolelle sekä lisää paikkoja takeille, koska kylymä eteinen on sanan mukaisesti kylymä. Joskus tulevaisuu'essa tämä tila muuttunee saunan pukuhuoneeksi.





Kylyppärin sisääntuloa hallitsee pyykkikone, joka valitettavasti tulee hieman kulukuväylälle. Ei tosin niin, että elämää sen suuremmin haittaisi. Toisena silimä yleensä iskeytyy tuohon suihkuverhoon, jonka siippa on jotenkin kovin enteellisesti onnistunut hankkimaan puukuviolla ja vielä vihiriänä (toistan, minulla ei ole tämän asian kanssa osaa eikä arpaa, voitteko uskoa :D). Edelliseen kylyppäriin hankitut harmaat tekstiilit passaa tänne niinkö nyrkki silimään. Myös Marilyn-suihkuverho passaisi tänne enemmän ko hyvin, mutta jostain syystä kuitenkin tykkään tuosta vihiriästä väriläiskästä, vihireitä käsipyyhkeitäkin kun löytyy (kuvaushetkellä käytössä olevat sattuivat kylläkin olemaan musta-valakosia). Pönttö löytyy omasta sopestaan ja sauna löytyy aavistuksen jännästikin kulumasta savun värisen lasioven takaa. Mikään tilaihime tuo sauna ei kyllä ole, mutta kyllä siellä löylyt sopii ottamaan. Mieluummin pieni sauna jossa saa hyvät löylyt ko valtava huone, jossa on ihan liian pieni kiuas ja palelee löylyn heittämisestä huolimatta. 

Meikäläinen on sen verran saunahullu, että minulle ei todellakaan ole ihan samantekevää, minkälainen sauna talosta löytyy. Toki se on aina jo eteenpäin, mikäli sauna löytyy! Tämä kylyppäri on ilimeisesti aikanaan joskus seittemänkymmentäluvulla rempattu kamarin paikalle samassa yhtey'essä ko taloon on tehty sisävessa (ajatelkaa!) Ite oisin toki toteuttanut pesutilat erilliseen elintasojatkeeseen, mutta tällä mennään. Ite toki myös vannon puukiukaan nimeen, mitä ei kyllä tilan puutteen vuoksi taija olla mahollista toteuttaa tässä. Onneksi piharakennuksessa on potentiaalia väsätä kunnon saunatilat sinne (sähkökiuas on meinaan melekonen sähkösyöppö ja meisi tykkää tuosta saunomisesta kovasti). Kun on pennusta asti tottunu puulla lämpiävään saunaan, ei oikeen osaa arvostaa tuota sähkösaunan heleppouttakaan. Ja ohan se nyt ihan eri tunnelma ja löylyt. Täytyy myöntää, että koen pienoista naapurikateutta heijän puulla lämpiävästä pihasaunastaan.

Mutta tämmöstä! Toivottavasti joskus saan esitellä teille uu'istetut saunatilat ja kodinhoitohuoneen sekä ulukosaunan. Pitäähän sitä ihimisellä nyt haaveita nimittäin olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuliko kommentoitavaa? Kerro ihimeessä!