tiistai 24. marraskuuta 2015

Kuukausi ennen jouluaattoa

Ajattelin, että näin kuukausi ennen jouluaattoa on sopivaa paljastaa hieman tarkemmin meijän joulutunnelmaa. Kuten jo kerroin, tulin viime viikolla ex-tempore siivonneeksi ja laittaneeksi hieman joulua. Tästä on hyvä jatkaa sitten hieman ripotellen, mutta tällä hetkellä näyttää siis tältä:

Päiväpeitto on virkattu, värjäsin Dylonin tekstiiliväreillä punaseksi

Joku halusi, että sitäkin kuvataan kans :D

Ikkunalau'alla kynttilöitä, metallinen kynttilänjalaka löytyi varastosta

Puusohova on nyt päivitetty joulukuntoon. Jotenkin kummassa täällä tuli hyvin punaista. Olin aina piettänyt ittiäni enemmän semmosena tummansinistä ja hopiaa -joulutyyppinä, mutta jotenkin huomasin hamstranneeni kaikkea jouluisaa lähinnä punaisena, näköjään se joulu onki enemmän punavalakonen. Ympäristö vaikuttaa, minkäs teet. :D Mutta kyllähän tuo punainen näyttää valakosen kanssa kivalta.

Ensimmäistä adventtia ootellessa

Uudenajan olokipukki
Adventtikynttilät Lidlistä

Anopin tekemä lasilyhty
Kaapin päälle kasasin ensimmäistä adventtia ootellessa jo adventtikynttilät, jokka löysin Lidlistä. En kyllä tykkää siitä, että nämät on jo valamiiksi eri mittaset, ko se erimittasuus pitäisi tulla vasta polttamisen myötä, mutta parempiakaan ei oo vastaan tullu. Haaveilen semmosesta puisesta adventtikynttilänjalasta, johon lyyään vaan nelijä kruunukynttilää ja sitten niitä poltellaan. Jos ei lasketa tuota erimittaisuutta, niin nämät on kuitenki muuten oikein kivan pelekistetyt. Sopivat hyvin yhteen kauniisti harmaantuneen lau'anpätkän kans. Lauta oli jopa niin kaunis, ettei se yhessä kynttilöitten kans muuta koristusta ees kaipaa. 

Pukki on muuten ihan uusi. Ja kyllä, minulla oli tämmönen jo entuu'estaan, mutta äiti oli mennyt ostamaan toisen ko ei tiennyt, että meillä jo tämmönen on. Sekään ei siis ollut selevästikään päässyt kaupassa yli siitä faktasta, että tuo on ihan minun näköinen koriste. Olen varmaan kertonut tarinan siitä rakkau'ella vaalimastani olokipukista, jolla ei lopulta ollu sarvia, eikä häntää. :D Se, että olokipukki on maalattu mustaksi, tuo siihen kivasti kuitenkin vielä modernia meininkiä. Vaikka kyllä sellainen perinteinenkin minulle kelepaisi. Oikiastaan pitäisi varmaan askarrella tuolle kaveriksi semmonen nykyajan himmeli. 

Ja tuota lasilyhtyä ihastelin jo viime jouluna anopin tykönä ja ihana ko ollaan nyt saatu kotia se (se on siis äitinsä siipalle tekemä, mutta jostain se on intuitiolla tienny laittaa siihen sinistä ja punaista). Tuo porukka muodostaa minusta aika kivan yhistelmän. Ja en tiijä teistä, mutta minusta tuo verho on jotenki aivan ihana, edelleen. Parina jouluna yksi kappale on ollut makkarissa ja nyt saatiin käyttöä toisellekin verholle.

Pieni punainen liina

Tähdet näyttää kuvassa melekeen hopeisilta, mutta on kultaisia

Keittiön pöy'ällä ei sen kummempia ole tapahtunut, vaihoin vain liinan pieneen punaiseen. Tuolleen se varmaan jääkin, koska yritän tänä vuonna noudattaa sitä ajatusta, että pöy'ässä mahtuisi syömäänkin. Tasolle löysin liinan myös Lidlistä, tosin olin ajatellut laittaa ensin hopeisillä tähdillä painatetun puolen ylöspäin, mutta sitten tämä kultainen puoli olikin jotenkin parempi. Ei ehkä maailmoja sykähdyttävin ja hienoin liina, mutta käytännöllinen, sillä tuota voi kiitos liukkaan pinnan pyyhkiä. Ja pessä. Lisäksi se oli riittävän iso.


Jääkaapin oveen olen laittanut joulukalenterit. Alempi on Lapin Kansan, ylempi partiolaisten, jonka ostin työkaverilta. Partiolaisten kalenterista pääsee luukkuja avaamaan jo viikonloppuna, jännää. Lisäksi se on mielestäni sellainen hieno kuvakalenteri, jossa luukkua avaamalla kuva muuttuu. Toki minulla on myös se Fazerin suklaakalenteri, ei pystynyt tänä vuonnakaan aikuismaisesti tyytymään vaan paperikalenteriin.

Viherkasvipöytä

Ihana verhokangas

Alakoi jo olla sen verran pimiää päivisin, että oli pakko siirrellä kukkia vähän ikkunan eteen nauttimaan vähäisistä valonsäteistä. Kukkien taakse iskin valokartiot. Jotenkin kyllä tykkään nuista kesällä Jotexin alennusmyynnistä ostamistani punaisista verhoista, niitten materiaali on vaan niin kivaa. Valo pääsee läpi, mutta net ovat silti jotenkn runsaat ja peittävätkin.

Tyynyliina ostettu viime jouluna Prismaasta

Joulutähti Jotexilta, verho Elloksen toissa vuojen valikoimasta

Niin, kaikkialla on vissiin sitten vaan sitä punaista. En ees jaksanu ottaa viikonloppuna enää kuvaa makkarin hyllyn päällä olevasta kokopunaisesta liinasta. :D Nämät makkarin jutut on samat vanahat tutut viime vuojelta. Vanahat, mutta ihanat. 


Hopeisia tähtiä ja punasia sydämiä, niistä on joulu tehty
Yläkertaan päätyivät ihka ensimmäiset ostamani jouluverhot (kappas, punaista sielläkin). Nuissa mustissa verhoissa ärsyttää vähän kankaan paksuus, vaikka muuten kivat ovatkin. Niitä ei oikein taho saaha asettumaan nätisti. Nämätkin (sekä mustat, että punaiset lankaverhot) on ostettu Jotexin alennusmyynnistä. :D Onkohan tämä joku joulutraditio...

Tunnelmavalo

Valo-oksa onkin ollut tunnelmavalaistuksena jo kesästä asti ylähäällä, mutta joku aika sitten vaihoin sen tonkasta Riihimäen lasin Ilves-purkkiin ja jotenki tykkään tästä kovasti. Tonkalle olemme ehkä keksineet jotain muuta käyttöä.


Ja yläkerrasta löytyy se toinen pukkiherra, kaverinaan ihana viime jouluna saatu virkattu pitsiliina. Täytyykin muistaa lähettää liinan virkkaajalle joulukortti. 

Tämmöstä! Valoja ja muutamaa olokipukkia lukuunottamatta en ole siis vielä varsinaisesti koristellut. Enkä itse asiassa ole päättänyt vielä koristelun ajankohtaakaan, ehkä tosiaan pienesti ripotellen ja sen mukaan, ko siltä tuntuu. Sillon ko tiesi, että lähtee jouluksi pois, halusi aina koristella hyvissä ajoin, että tunnelmasta ehtii nauttia, mutta nyt on toisaalta ihan kiva ko ei ole mikään kiire. 

2 kommenttia:

 1. Heissan.
  Siellä on jo joulu ,mä en oo kerinny edes alottaa,nyt tulee kyllä kiire,kun ensimmäinen adventti onkin jo ensi pyhänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, kyllähän tässä vielä hyvin ehtii! Ite tykkään olla liikkeessä hyvissä ajoin, niin ei tule sitten hoppua ja ehtii nauttiakin joulun tunnelmasta vähän pidempään. :) Kun on vaihtanut verhot ja laittanut vähän valoja, niin voi sitten pikkuhilijaa ripotella lisää koristeita.

   Poista

Tuliko kommentoitavaa? Kerro ihimeessä!