torstai 12. marraskuuta 2015

Kurpitsapiirakka

Söin taannoin Rovaniemen reissullani ravintola Rokassa pekoni-kurpitsarisottoa ja tästä kokemuksesta innostuneena kokkasin myös kotona samanmoista risottoa. Risotto ei tietenkään ollut yhtä päätähuimaavan hyvää niinkö ravintolassa (reseptiä tarttee viilata vielä), mutta hyvää kuitenkin. Ostamani hokkaido-kurpitsa ei tietenkään mennyt risottoon kaikki, vaan siitä jäi käyttämättä nuin puolet. Tästä puolikkaasta taijoin sitten kokeilunhaluisena kurpitsapiirakkaa Keliakialiiton reseptillä, joskin sillä erotuksella, että minulla ei ollut ruokosokeria, niinpä pistin sen sijasta fariinisokeria. 


Täytyy sanoa, että makuelämys oli ihan jännä. Kurpitsa ittessäänhän ei kovin palijon millekään maistu, joten suurempaa roolia näyttelevät täytteeseen nakatut mausteet. Tässä net ovat meleko jouluiset ja täytyy sanoa, että piirakan maku muistuttaakin ehkä hieman piparitaikinaa. Keliakialiiton kuvassa piirakka näyttää huomattavasti oranssimmalta, en tiijä johtuuko ero fariinisokerista vai mistä, mutta omani väri on huomattavasti ruskeampi, kuin piparitaikinassa sekin. Eli siis jos kuulut niihin, jokka syövät piparitaikinan mieluiten raakana, niin suosittelen ehottomasti kokeilemaan tätä kurpitsapiirakkaa! Hirviän makiaa tämä ei ole, mutta sopi mukavasti vaniljajäätelön kaveriksi. 

2 kommenttia:

  1. Taas vaihteeksi sinulle olisi haaste blogissani. Mielelläni kuulisin mietteitäsi siitä, miten sijantisi vaikuttaa puutarhaan vai vaikuttaako se?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haasteet ovat aina tervetulleita! Näitä puutarhajuttuja pitäisi kyllä oikiastaan kysyä meijän äitiltä (jonka pihasta on kyllä tulossa ilmeisesti jossain vaiheessa ensi vuotta juttiua Viherpihassa) meijän piha on vielä niin vaiheessa, ettei siitä kovin ihimeitä irtoa. :D Mutta lupaan yrittää parhaani!

      Poista

Tuliko kommentoitavaa? Kerro ihimeessä!