perjantai 24. lokakuuta 2014

Rakas joulupukki

Kyllä, koska on jo lokakuun loppu ja minäkin palautunut reissuiltani ankian todellisuu'en pariin, on erittäin hyvä ruveta leikkimään ajatusleikkiä "mitä toivoisin joulupukilta, jos saisin toivoa ihan mitä vaan". Oulussa sataa myös juuri sopivasti lunta taivaan täy'eltä, mikä on omiaan nostamaan joulufiiliksiä. Mitäs siitä, jos huomenna sataaki taas vettä ja tonttuhavainnot mahollistava lumikerros on tipotiessään.

Olen myös tänään harkinnut joulukalenterin, sekä joulukoristeitten ostamista, joten ajankohta lienee enemmän ko kohillaan.

Aivan. 

No niin, jos saisin siis pyytää pukilta ihan mitä vaan, niin ensimmäisenä listallani olisi ehottomasti tämä: 

Kuva Gigantti

Kyllä. Uusi pyykinpesukone. Joilleki pyykinpesukone on ollu statussymboli 50-luvulla, minulle se on sitä edelleen. Uusi kone entisen, hajoamispisteessä olevan lahjoitettuna kierrätysyksilönä saadun rämämasiinan tilalle olisi ehottomasti LG:n suoravetomoottorilla ja höyrypesuominaisuu'ella varustettu hiljainen ja lakanapyykillekin riittävän iso masiina. Ai miksi? Koska vanaha yrittää jyristää linkouksen aikana vähintäänki seinästä läpi tai alakerran naapuriin ja piettää arviolta nuin 80 dB:n eestä ääntä ja liruttaa samalla vettä lattialle. Toimii kuitenki vielä.

Kuva Verkkokauppa.com

Seuraavana himotuksieni listalla olisi sitten uusi objektiivi järkkäriin, nimittäin Canonin EF 70-300 mm F/ 4-5.6 IS USM. Harrastelijan telezoom, jota kaipaisin völijyyn mettäkeikoille. Tällä hetkellä zoomailuhommissa on käytössä superzoom, joka toimii toisessa päässä laajakulumana ja on yleiskäyttöön meikäläisellä varsin passeli, mutta tuolla zoom-päässä vara loppuu auttamatta aika äkkiä. Tätä oonki miettiny seuraavaksi investoinniksi, koska hinta-laatusuhe vaikuttaisi olevan kohillaan ja mihinkään älyttömän kalliiseen objektiiviin en viitti rahojani tuhulata, ko runkokin on kuitenkin vaan EOS 1000D. Ja meikäläisen kuvaustaidotki varsin rajalliset. Kotohuudeille muuttaminen johtaa varmaankin väistämättä tämän objektiivin hankintaan, koska aijon tulevaisuu'essa jaksaa könytä kameran ja jalustan kanssa nykyistä usiammin mettään kuvaamaan. Nyt jalustaki on jääny usein matkasta pois ihan vaan sen takia, ko en jaksa kuskata sitä ensin täältä pohojoseen ja siellä sitten mettään.


Toivelistani jatkuu käytännön toivoiden parissa. Tällä hetkellä käytössä olleet ihanat lököhousut ja kotoisat collarini repesivät persauksen kohalta ja jou'uin paikkaushommiin, joten uu'et olohousut tulisivat enemmän ko tarpeeseen. Ja jos jatkojalostetaan tätä oloiluajatusta, niin ottaisin enemmän kuin mielelläni tuollaisen OnePiecen aikuisten potkuhaalarin itelleni lämpöiseksi kotiasuksi. Ja asiaankuuluvassa maastoutumisvärissä tietenkin. Tämä Blogger osaa ällistyttää meikäläisen aina uudelleen ja uudelleen, tällä kertaa ei  onnistunut nuitten kuvien vierekkäin laittaminen ja kuvatekstin lisääminen. OnePiece kuva täältä ja collegehousut NetAnttila.



Kuvat Varusteleka
Koska olen hyödyllisten ja käytännön lahajojen ystävä, jatketaan vaatelinjalla. Varusteleka tarjoaisi vaatevarastooni täydennystä vaikka millä mitalla, mutta tähän poimin kolome tämän hetken suosikkiani niiden käytännöllisyy'en vuoksi (ei, neuvostoliittolainen koppalakki ei ole käytännöllinen asuste, vaikka näin haluaisinkin aatella). Vasemmassa yläkulumassa armeijan villapaita. Lämmin ja tyylikäs vaihtoehto talaven kylymyyttä vastaan. Oikialla ylyhäällä taas parkatakki, tyylikkään mustana ja suojaksi talaven viimoja vastaan. On varustettu irrotettavalla vuorella, joten käy keliin ko keliin. Ja alimpana mettämallin parka, käy niin mettäreissulle ko kaupunkikeikallekin. Kallistuisin tämän kanssa ehkä enemmän tuohon kaupunkikeikkailuun, mutta varmastihan tämä toimii myös siinä alakuperäisessä käyttötarkoituksessa.

Kuva Tuntsa-kauppa
Varsinaisia kala- ja mettäreissuja varten taas haaveilisin tästä ve'en ja lianhylykiväksi käsitellystä Tuntsa-kaupan anorakista. Aavikkokuosi ei aijemmin ole oikein sytyttänyt meisiä, mutta jotenki oon nyt lämmenny tälle. Mikään hardcore-vaellustakki tämä ei ole, mutta meikäläisen mettäreissuille toistaiseksi varmasti ihan passeli, alle puettavalla vaatetuksella voi sääjellä lämpötilaa ja hupun saa päähän tuulensuojaksi.
Kuva Feelmax
Ja käyttövaateosaston viimeiseksi toivoisin pukilta vielä uusia kaupunkikenkiä, eli Feelmaxin Pankaa. Tyylikkäät, käy vaatteen ko vaatteen kans (toisin ko meikän Feelmaxin lenkkarit), kevyet ja juuri passelit lipastoiluun, kauppareissuille, käppäilyyn muuten vaan ja muutenkin. Oon lyhyellä käyttökokemuksella ollu enemmän ko tyytyväinen Kuuva-kenkiini, joten voisin laajentaa näitten palijasjalakakenkieni valikoimaa, ko en muita kenkiä oikiastaan enää haluaisi käyttääkään.

Kuva Booky
Käytännöllistä ja kivaa olisi myös se, jos joulupukki muistaisi minua tällä logopedian alaa käsittelevällä perusteoksella, joka kirjahyllystäni vielä puuttuu. Toki myös joku viihtellinen kirja ois kiva, mutta tähän hätään en keksinyt mitään, minkä haluaisin, joten mennään nyt vähän tylsemmällä kirjalla sitten. Tylsemmällä, mutta hyödyllisellä. Ja hyödylliset lahajat on pop.

Kuva Pentik

Kuvan Kodin 1, ei löy'y enää turkoosit lakanat loppu :(
Nämät olokoot sitten ensimmäiset hömppälahajojen edustajat. Pentikin porokynttelikkö ois vaan niin hieno (oikiasti kaikista hienoin ois se 45 cm korkia, mutta se on niin kallis, että unohettakoon se), turkoosit (tai siniset?) Kelohonka-lakanat taas ois pari meikän punaisille vastaaville. Siippaki saisi omat puulakanat! Toki muutki lakanat kävis, mutta niitä pitäisi sitten olla parillinen määrä. Näitä hömppälahajavaihtoehtoja voisi olla myös vaikkapa Kastehelmituikkukipot. Vähemmän hömppää oisi tietysti astiat, mutta koska oon jo aijemmin esitellyt himotusastioitani ja muita, en ala listaamaan niitä tähän uuestaan.

Kuva Kalevalakoru

Kuvat Thomas Sabo
Ja kukapa nainen ei haluaisi lahajaksi koruja. Minulle kelepaa Kalevalakorun tuotteet, jokunen niitä löytyyki jo entuuestaan, mutta Lapin sormus vielä puuttuu. Kovasti haluaisinkin sen hopeisena. Alempana olevia Thomas Sabon Charmseja minulta löytyy yksi kaulakoruna, mutta tykkään näistä ja näitten ajatuksesta kovin palijon ja mielelläni keräisin niitä lisääkin, yksittäin kaulakoruina piettäviksi tai vaikka rannekoruksi. Jotenki lämpiän näille palijon enemmän ko jokunen vuosi taaksepäin hirviän suosituille Nomination-koruille. Nämät esimerkit oon keränny jo pari vuotta sitten, varmasti valikoimasta löytyisi myös uusia meikäläisen silimää miellyttäviä charmseja, enkä tiijä löytyykö näitä kuvissa olevia enää ees valikoimista.

Tämmösiä. Lisäksi haluaisin joulupukilta The Joulukalenterin hengessä myös monitoimikoneen, enkä pitäisi pahakseni myöskään ompelukonetta, akustista kitaraa, haitaria, kulumasohovaa, kesämökkiä tai autoa. Tai moottorikelekkaa. Eipä tuo haittaisi, vaikka pukilla olisi tarjota myös polttopuita, remonttibudjetti, valamis gradu ja töitä. Useimmat näistä asioista kattaisi myös lottovoitto.

Ja toisaalta voisin olla myös ihan tyytyväinen viinipulloon ja suklaaseen, villasukkiin, uuteen yöpaitaan ja hyvään kirjaan. Hirviän hyö'ylliset olisi myös huopakumisaappaat ja uu'et toppahousut. Eli sopivassa suhteessa nautintoa ja käytännöllisyyttä.

Mutta nyt jatkuu hyvällä syyllä sohovalla vilttiin kääriytyneenä makoilu, kiitos kamala lumimyräkkä ja vielä hetken jatkuva loma. Joulua ootellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuliko kommentoitavaa? Kerro ihimeessä!