torstai 9. lokakuuta 2014

Aamuhuomioita

"- Jos ottaisimme kaikilla sotealueilla käyttöön edullisimpien sairaanhoitopiirien hyvät käytännöt, säästäisimme jo todella paljon. 
Räty ottaa esimerkiksi HUS:in alueen, jossa kustannukset ovat nousseet vähiten.
- Eri sairaalat ovat erikoistuneet eri asioihin. Yhdessä paikassa on tehty tekonivelleikkauksia ja toisesssa hoidettu palovammoja. Pienellä tiiviisti asutulla alueella se on hyvä keino hallita kustannuksia, Räty sanoo." Lapin Kansa, 9.10.2014

Piti vaan nyt tarttua tähän ihan aamutuimaan ko jäin vaan ihimettelemään, että miten "pienellä, tiiviisti asutulla alueella" hyväksi havaittu keino voitaisiin ottaa käyttöön pohojoisen jäätävän kokoisella ja harvaanasutulla alueella, jossa sairaaloitten välit mitataan sadoissa kilometreissä? Että jos lähet Utsjoelta niin vaivasta riippuen päädyt leikattavaksi vaikkapa Kemiin tai Kajaaniin, vai?

Näitä aamuja ko ei vaan ymmärrä. Mitä net HUS:in hyvät käytännöt meitä hyövyttää, ko alueet on niin erilaiset, ettei niitä mitenkään voi soveltaa sellaisenaan meillä. Jos keskittämisellä jotain säästetään, aiheutuu kulukemisesta kuitenki aina kuluja.

Että tämmöstä tänään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuliko kommentoitavaa? Kerro ihimeessä!