lauantai 3. lokakuuta 2015

Tunnelmointia

Arvatkaapa mitä. On se aika vuojesta, ko Jotex on julukaissut tämän vuojen jouluvalikoimansa ensi kurkistukset! Siispä mitä tein minä? No kahalasin tietysti koko valikoiman läpi ja valitsin sieltä omat lempparini. Siis ihan tälleen niinkö lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. Puolustukseni voin sanoa, että meillä satoi jo perjantaina maan valakoseksi lunta. Ja join perjantaina töissä glögiä. Että ei siihen, ko saa laittaa jouluverhot ikkunaan ja jouluvalot paikoilleen ole ko vaivaiset kaksi kuukautta enää! Eli kaikki antijouluihimiset, kannattee lopettaa lukeminen viimeistään nyt.

Ja miettikää, ko tänä vuonna joulu on ensimmäistä kertaa vähän erilainen. Tänä vuonna mulla on ensimmäistä kertaa ihan oma koti, jonne laittaa oma joulukuusi ja kaikkea. Päässä raksuttaakin jo kovaa vauhtia, mitä kaikkea kivaa voi toteuttaa pienellä budjetilla.  

Toki tuo budjetti on pieni, jopa olematon, joten näitä seuraavaksi listaamiani asioita tuskin olen ostamassa, mutta hetkenhän saa leikkiä, että jos vois niin mitä sitä haluais. Täytyy kyllä sanoa, että verhovalikoimaa selatessa koin heti karvaan pettymyksen, koska kaikki kuosit oli jotenkin hirviän vaaleita ja tylsiä, jotenkin arkisiakin. Ja ehkä vähän liian moderneja? Niistä puuttui kaikki se maaginen, mikä itelle on aina teheny sen joulutunnelman. Syvät värit, punaista ja sinistä ja niille kaveriksi hopeaa/kultaa tai jotain vähän kynttilän valossa kimaltelevaa. Lämmintä, kodikasta, hämärää ja vähän mystistä. Meikään iskee myös kaikki aika perinteiset kuviot (tähet, sydämet ja tämmöset). Mutta jotain nyt sieltä tekstiilipuoleltakin tarttui kuitenkin silmään. Linkkejä en nyt laiskuuksissani jaksanut laittaa, mutta tuotteet löytyy siis kaikki Jotexin jouluvalikoimasta.

kuvat Jotex
Ihan ensimmäisenä esittelyssä kuusenalusmatot. Sellainen olisi kyllä oikiasti tervetullut meille, kuusenjalan löysin navetasta, mutta mattoa ei ole vielä tullut vastaan. Vaihtoehot oli aika vähäiset, mutta nämät miellytti eniten omaa silimää.

kuvat Jotex
Makuuhuoneen puolelle erilaista joulutunnelmaa voisi tuoda kuusilakanat. Tosin nämätkin lakanat on aika vaaliat, ite ko nukun pimiät joulukuun yöt mielelläni jossain lämpimässä ja kodikkaassa värissä. Tuon pitkulaisen tyynynpäällisen voisin nähä ylähäällä olokkarin sohovalla joulutunnelmaa lisäämässä. Punainen tyyny metallinhohtoisella painatuksella henkii sitä meikäläisen kaipailemaa joulutunnelmaa, mutta toisaalta siinä on kuitenkin semmonen moderni twist. Tämmöiset voisi olla kivat vaikka makkarissa tai tuvan sohovalla.

kuvat Jotex
Tähän nappasin muutaman vaihtoehon, jokka voisin laittaa killumaan tuvan ikkunaan. Pitäähän sitä kyltsyn suuntaan edustusikkunassa nyt jotain olla! Kaikki on aika kivoja, tykkään että jouluvalot on aika simppeleitä eikä viliku ja väläky joka suuntaan ja kaikissa sateenkaaren väreissä. Tuo oikeanpuolimmainen pieni ikkunatähti meiltä jo löytyykin, mutta sen ajattelin edelleen ripustaa makkarin ikkunaan. Mikäpä silti estäisi laittamaan tupaan samanlaista.
kuva Jotex
Ja last but not least, possukynttilänjalaka! En tiijä mikä näissä punasissa possuissa oikeen viehättää, ehkä näistä tulee jotenki kotoisa olo. :D Ehkä sekin viehättää, että nämät possut ovat maalattua puuta.

No mutta, ei nyt vielä lokakuussa tämän enempää (ikinä en tunnusta, että oli pakko korkata Spotifyn joululaululista tässä samalla.) Nyt lähen kurkkimaan leivinuuniin, että jokos meikäläisen sinne laittamat poron kaulakiekot alakais olla valamista kauraa naamaan väännettäväksi.

2 kommenttia:

  1. Tsihihihi, onneksi en ole ainut vaan meitä on muitakin jouluhöppänöitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lokakuu on niin hankala kuukausi ko alakaa pakastaa ja illat hämärtyy, tähdet tuikkii taivaalla ja revontulet leimuaa ja luntakin alakaa jo ootella. Jotenkin se joulu on jo niin lähellä mutta silti vielä niin kaukana, että pakko malttaa mielensä. :D

      Poista

Tuliko kommentoitavaa? Kerro ihimeessä!