sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Astiahaaveita

Juolahti tuossa päivällä mieleeni, että koska tosiaan saatiin häälahajaksi myös jonninverran astioita, niin voisin päivitellä tilanteen sen osalta, mitä koen keittiön kaapeistamme vielä puuttuvan. Musta Teema tosiaan valikoitui siksi meijän The Astiastoksi ja sitä saatiinkin ihan kiitettävästi lahajaksi! Päädyttiin haluamaan lähinnä lautasia, koska kahaviastiastoa ei enää nykymaailmassa taija tarvia ja kuppeja meillä on muutenkin enemmän ko tarpeeksi (kahavit juuaan traditionaaliseen suomalaiseen tapaan muumimukeista, joita on kiitos anopin ja kälyn nyt lähes täydellinen porukka). Itse ruokalautasia saatiin kaheksan kappaletta, joka on mielestäni jo vallan hyvä määrä. 

kuvat Finnish Design Shop
Sen sijaan syviä lautasia löytyy nyt nelijä kappaletta ja niitä voisikin täydentää kaappiin vielä vaikkapa sen toiset nelijä, niin voisin lopullisesti varastoija kaikki muut eri porukkaan kuuluvat syvät lautaset oottamaan parempia aikoja. Halkaisijaltaan 17 cm ja 15 cm olevia lautasia on kumpiakin nyt kaksi, joten niitä voisi olla vielä muutama lisää. 

Kuvat Finnish Design Shop
Toisaalta kovasti haluaisin nuot Marimekon Siirtolapuutarha-lautaset, jotka ovat halkaisijaltaan 21 cm, joten pienemmille Teema-lautasille ei välttämättä ole niin suurta hätää. Siirtolapuutarhaakin saatiin häälahajaksi, nimittäin nelijä kappaletta ihania teemukeja. Tiijän, juuri sanoin, että meillä ei ole mukeille enää käyttöä, eikä muilta osin periaatteessa olekaan, mutta nämät teemukit yksinkertaisesti ovat vaan niin ihanat, että päätin tehä pienen poikkeuksen. Minua jotenkin viehättää mukien malli ja tietysti tämä mustavalakonen kuosi on ihan lyömätön. Jotenkin erityisesti tuollaisena kolmessa rivissä kulukevana, kuten tuossa isossa tarjoilukulhossakin. Ja sitten on tuo teepannu. Joo, ei sille varmaan mitään älytöntä käyttöä ole, mutta se vaan on niin hieno. Päädyin jo ison ja massiivisen lasiovilla varustetun kaapin sijasta (olokoonkin, että Pentikillä Posiolla oli aivan ihania, joskin hinnalla pilattuja yksilöitä) siihen, että laitetaan tuvan seinälle kolome erittäin epäkäytännöllistä ja pölyttyvää, mutta ah niin hienoa avohyllyä, jonne saa siirtää roinaa ja vähemmän käytettyjä esineitä. Näen jo sieluni silimin tuon teepannun siellä hyllyssä. Sellainen massiivinen kaappi olisi aivan ihana, mutta ei se oikiastaan nyt tuohon mahtuisikaan (koiran oma paikka pitäisi siirtää muualle) ja jotenkin luulen, että kolome hyllylautaa tulee hieman halavemmaksi. 

Kuvat Finnish Design Shop
Lasien kohalla tilanne on varsin hyvä, juomalaseja on hyvin ja koska saatiin myös parit Essencen punaviinilasit häälahajaksi, on niitäkin nyt kuusi kipaletta, joka on jo ihan hyvä määrä. Essencen valakoviinilaseja ei sen sijaan ole vieläkään ainuttakaan kappaletta ja olisihan se tietysti kiva omistaa myös muutama skumppalasi, niissäkin ihastuin äitin tykönä tuohon Essenceen. Sitten kuitenkin. Ja ohan net olutlasitkin kivat, mutta en tiijä mennäänkö sitten vähän jo turhamaisuuksien puolelle, olutta ko voi juua muunlaisestakin lasista. Tietysti myös HotCool-laseja voisi hankkia vielä lisää ko niitä on nelisen kappaletta ja kahta eri väriä, mutta ainakaan Iittalan sivuilta en niitä enää löytänyt, että ovatkohan poistuva luonnonvara nekin (pitänee siis lähtiä isolle kylille mettästämään, josko jostain kaupasta vielä löytyisi?) Ovat meinaan glögin ja Irish Coffeen juomiseen mainioita. Käymässä vissiin sama ko KoKo-astioitten kanssa, tykkäsin kovasti kunnes lopettivat kaikkien meikäläisen lempivärien valamistamisen...

Kuvat Marimekko
Marimekon valikoimista haaveilen lisäksi tuosta ihastuttavasta Hauki-leikkuulaudasta ja retrohenkisestä Siirtolapuutarha-tarjottimesta. Ei varmaan tartte sanoa, että mätsäävät kivasti meijän talon henkeen ja sisustukseen. Mutta nämät nyt on vähän tämmösiä "turhakkeita", eikä niinkään mitään pakkohankintoja. Paitsi että leikkuulautoja tarvittaisiin kyllä oikiasti lisää. 

Kuva Iittala
Ja sitten vielä lopuksi, saatiin häälahajaksi Kastehelmen kirkas jalallinen kakkulautanen ja sen kaveriksi kaipailisin vielä tätä isoa ja tasaista tarjoilulautasta esimerkiksi juustokakkujen tarjoilualustaksi. Värinä kelepaa harmaa, mutta miksei toki kirkaskin. Kaikista mieluiten olisin ottanut omenanvihiriän, mutta sitä ei ylläripylläri enää saa. 

Siinäpä net! Paitsi että sitten tietysti jos kieriskelisin rahoissani niin huutaisin netistä vanahoja Kastehelemi-astioita, kuten lasiset kahavikupit ja sokerikon sekä kermakon (mieluiten tumman vihiriänä). Ja semmosen monikerroksisen vanahanajan tarjoiluvadin. Ihan vaan siksi ko värillinen lasi on pop ja meisi on harakka. Ei välttämättä tarvisi ottaa ees käyttöön, näyttäisivät kivalta koriste-esineinäkin. Vähän niinkö Krouvi-tuopitkin, mulla on muutama kappale niitä vähän vanahempia ja ovat kivoja käytössä, mutta oon ajatellu tulevaisuu'essa niille myös sisustustarkoitusta. 

Mutta nyt ei muutako Krouvi-tuoppi täyteen vettä ja makkaria sekä yöunia kohti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuliko kommentoitavaa? Kerro ihimeessä!