tiistai 24. maaliskuuta 2015

Takatalavi etukevään keskellä

Huh! Maa on valakeanaan ja lunta tuiskuttaa niinkö joululaulussa konsanaan. Juuri ko pyörätiet oli lähes tulukoon sulaneet ja mielessä kävi etäinen ajatus pyörän talavirenkaista luopumisesta, iski talavi uu'en vaihteen silimään. Sinänsä lievästi sanottuna ärsyttää, koska eessä on varmaan taas piakoin liukkaat lenkkeilykelit, joista oli juuri alettu päästä erilleen, eikä minulla enää ole nastakenkiä turvana. 

No ei se auta. 

Kävin viikonloppuna pikavisiitillä itäkairassa, tällä kertaa naapurihuudeilla ja täytyy sanoa, että siellä elettiin kyllä ihan eri vuojenkierron vaihetta ko meillä. Siinä missä Oulussa oli vielä viikonloppuna (paino sanalla oli) ihan selekiästi jo kevät, elettiin Itä-Lapin ihimemaassa vielä täyttä kevättalavea, eli tasaista lumipeitettä, hohtavia hankia ja upeita ulukoilukelejä. 

Hieman olin kade. Mutta sitten muistin, että luultavasti pääsen vielä toukokuussaki nauttimaan lumihangista, jopa sitten ko niillä ei oisi enää niin kauhiasti väliäkään.

No, mitä se elämä on tällä hetkellä? Kauhiaa asioitten järjestämistä sekä suunnittelmista ja muun muassa sen tajuamista, ettei kotivakuutusta voi irtisanoa netissä, sekä tietysti ihan perkeleenmoista graduttamista. Raapustelen pitkin kämppää paperinkulumiin listoja milloin mistäkin aiheesta ja koitan epätoivoisesti miettiä, mitä kaikkea pitää muistaa tehä. 

Toisaalta ankarien gradutuspäivien päätteeksi oon myös ihan tyytyväisenä kölliny sohovalla miettien, että laatikoston sisältö pitäisi käyä läpi, vaatekaappi siivota ja lisätä kukkaruukkuihin multaa muttako ei vaan jaksa. Ei niin sitten millään. 

Ehkä tähän hommaan löytyy joku kauhun tasapaino. 

Muistan, että se kuukausi, ko ootin pääseväni muuttamaan tähän kämppään, oli ehkä yksi elämäni pisimpiä. Nyt kyllä vahavasti epäilen, että aika tulee sujahtamaan niin nopiasti ohi, ettei sitä ehi huomatakaan. Se tunne, ko hups vain, on taas toukokuu. 

Täytyy myöntää, että pää on hieman pyörällä. Ja tiijän myös luvata sen, että vaikka uusi ja ihana koti oottaa, niin asuntokateus iskee viimeistään siinä vaiheessa ko joku tulee kattomaan tätä kämppää. :D Tämmöstä tämä elämä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuliko kommentoitavaa? Kerro ihimeessä!