perjantai 6. toukokuuta 2016

Helatorstain touhuiluja

Tiesittekö, että vapaat arjen keskellä ovat olemassa sitä varten, että ihimiset ehtisivät...
...siivota ja raivata tonttia
...haravoida nurmikot ja kärrätä roskaläjät pois
...pessä pyykkiä ja kuivata niitä ulukona
...pessä maton
...syyä jäätelöä ja juua kahavia pihalla
...kattoa elokuvia 
...tehä löytöjä
...siivota kaksi autoa.

Net pirulliset päättäjät, jokka koittaa viijä helatorstain meiltä, ei ymmärrä, että tämmöset päivät (varsinkin ko niihin liittää toisen kahesta surkiasta kesälomapäivästään) on mitä parhainta aikaa tehä kaikkia tärkeitä keväthommia, joita ei millään ehi muulla ajalla. Minä en ainakaan arkipyhää viettäessäni velttoile kotona, vaan ryysään aamusta iltaan touhuamassa kaikkea mahollista. Nytkin mietin, että ehtisi melekeen vielä pessä ikkunat. Paitsi että perskule, ei ole välineitä, eli ei ehikään! Voi harmi. No, haravoinnin ehtisi käyä parsimassa, nyt ko viimiset lumiläikät on sulaneet. Toisaalta jonkun olisi ehkä pitänyt vähän siivota täällä sisälläkin. 

Njää, sitä ei kyllä nyt enää ehi. 

Mutta oikiasti mietin, että jos helatorstai siirrettäisiin viikonlopulle, se olisi ainaki meikälle tosi iso menetys ja kaikille muillekin, joille työelämässä ei syystä tai toisesta ole ehtiny vielä niitä lomia kertyä. Ihan yhtälailla tässä tarttee niitä hengähdystaukoja ko pitempäänkin työelämässä olleet, ellei jopa enemmänkin. Minä en pitkän työmatkan vuoksi arkisin ihan hirviästi jaksa enkä ehi saaha aikaan (alakuviikonki tuntu siltä, että ehti taas suurin piirtein syyä ja nukkua töissäkäynnin välissä), joten tämmöset vapaapäivät on kultaakin kalliimpia. Ja ko saa viettää nelijä päivää irti töistä, niin johan sitä sitten maanantaina on taas niinkö uuesti syntynyt. Toivottavasti. 

Jo pelekästään se, ko pihaa saa siistittyä talaven jälijiltä ja muutenkin inhimillisemmän näköseksi, on jotenki perkuleen voimaannuttavaa. Että kyllä se pikkuhilijaa tästä. Keväällä 2025 on ehkä jo istutuksia ja kukkapenkkejä ja muuta jännää, joita tutkailla talaven jälijiltä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuliko kommentoitavaa? Kerro ihimeessä!