lauantai 13. joulukuuta 2014

Vapaapäivän ahistus

Huokaus. 

Joululomaan on enää muutamien päivien verran aikaa, mutta joulumieli on tyystin hukassa. Johtunee ulukona vallitsevasta säästä ja ties mistä. Eilen olin vielä ihan hyvällä tuulella, sillä viiminen opiskelijaterapia on loppumetreillä ja sujuu oikein kivasti, gradussa on alustavaa johdantoa jo viisitoista sivua ja loma on jo pian täällä. 

Tänään on taas kuitenkin tuntunu siltä, että voi ko se loma olisi täällä jo nyt. Väsyttää ja ahistaa ja tahtoisin päästä rentoutumaan jonnekin. Ei oo ees mitään hyvää kirjaa luettavaksi.

Kaivoin keskeneräisen neuletyönkin esiin pitkästä aikaa, tarkoituksenani saaha se nyt jouluksi valamiiksi. Tykkään neulomisesta, mutta jotenki on vaan tuntunu siltä, ettei ole ollut aikaa tehä mitään sillä saralla. Nyt ajattelin kuitenkin ryhistäytyä, jotta saan yhet tekeleet vielä joulupakettiin. 

Pitäisikin varmaan laittaa joku leheva pyörimään, jotta saisi homman edistymään. Vapaa-aika täällä länsirannikolla ei vaan jotenki oikeen ikinä ole ollut meikäläisen vahavimpia puolia, jos ei ole pakko tehä opiskeluhommia, en mielelläni ees olisi silloin täällä. Tai vaihtoehtoisesti sitten täytyy olla jotain menoa kavereitten kanssa, tämä kotona kyhyjöttäminen on jotenkin niin, en tiijä. 

Karannut joulufiiliskin pitäisi saaha kiinni. Oon koittanu poltella kynttilöitä ja kuunnella joululauluja, mutta nyt netkin lähinnä ärsyttää. Leivoin ja koristelin myös piparkakkutalon, enkä siltikään saa tästä jutusta yhtään kiinni. 



Piparitalo on ihan omaa tuulesta tempaamaani designia, ollakseen väsätty lennosta iliman muotteja tai malleja ihan onnistunutkin. Hirviästi en jaksanut panostaa, mutta jotenki tuntu, että pitää jonkulainen mökki kuitenki väsätä. Sitten ensi jouluna voisi ehkä jo panostaakin vähän enemmän ja leikata kunnon kaavat, että tulee osista varmasti yhteensopivat, lennosta taikinasta leikatut elementit ei aina ihan taho mätsätä toisiinsa.

Pitäisi tässä ryhistäytyä ja lähtiä lenkittämään vielä koiraa, että saisi sitten illan rauhassa tosiaan kattoa vaikka jotaki elokuvaa ja neuloa. Tänään on vaan ollut sellainen päivä, ettei ees siivoaminen kiinnosta, mikä kielii siitä, että silloin minulla on huono päivä. 

No, ei kait se auta. Joululomaa ootellessa. Saattaapi olla, että hilijenen täälläki jo nyt ja laskeu'un hilijalleen jouluun, mikäli ensi viikolla tai ennen aattoa ei iske jonkinnäköinen inspiraatio. Katsellaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuliko kommentoitavaa? Kerro ihimeessä!