maanantai 28. joulukuuta 2015

Joulun taikaa

Heipä hei, tänään koitti jonkin sortin paluu arkeen vielä hetkeksi ennen uutta vuotta, ko viimiset kolome päivää harjottelua pärähti käyntiin. Kieltämättä hieman syletti aamulla lähtiä huristelemaan naapuripitäjään, ko ulukona paukkui -25 asteen pakkanen. Oisi ollut palijon mukavampi jäähä sohovan nurkkaan ihastelemaan joulukuusta ja yhtä ikkunasta vielä sinnikkäästi tuikkivaa lyhtyä. Mutta ei. Ikävän arkinen olo tuli tuolla reissulla, niinpä kotia tultuani söin vielä viimeisen kerran jouluruokaa, sytytin tuvan täyteen kynttilöitä ja asetuin sohovan nurkkaan siemailemaan glögiä ja syömään vielä konvehteja. Ei ole minun jouluni vielä ohi laisinkaan. Siispä tässä vielä hieman kuvia nostattamaan joulutunnelmaa.

yläkerran pikkukuusi

joulukimppu äidiltä

aaton tunnelmaa
Jouluaatto sujui varsin mukavasti rennosti ollessa ja nauttiessa, vaikka aatonaatto olikin päättyä pieneen kuusikatastrofiin rikkinäisen kuusenjalan vuoksi. Tämä huomattiin tietysti vasta siinä vaiheessa ko kaupat oli jo kiinni ja niinpä kuusi joutui viettämään yönsä koolissa. Senpä vuoksi en aattoaamuna saanut sytytettyä kuuseen valoja ja ihastella niitä pimeässä. Saatiin kuitenkin aatoksi uusi kuusenjalaka ja kuusi arvoiseensa asemaan tupaan.

joulukuusi

palloja kuusen oksilla
Aattoon kuului perinteisesti riisipuuro, hiukan Joulupukin kuumaa linjaa, Lumiukko ja joulurauhan julistus. Näitten aamun pakollisten toimien jäläkeen vaan oltiin ja köllöteltiin. Aatonaattona oli ihana pakkaskeli, jouluaatoksi lauhtui ja sateli hieman luntakin.


lahjoja


Sitten ko alakoi hieman hämärtää, lähettiin porukalla hieman ulos ja sytyttämään lyhtyihin kynttilät. Iltaa kohen alkoi valitettavasti tuulla harmillisen kovasti, eikä meikäläisen aatonaattona kokoon rääppimät lumilyhdyt valitettasti pitäneet puhuria ulukona ja kynttilät sammuivat kaikki lopulta ennen aikojaan. Hetken verran kaikki kuitenkin jaksoivat palaa nätisti. Ulkoilun jäläkeen maisteltiin hieman joulukinkkua ja muita herkkuja ja painuttiin sitten joulusaunaan kera vastan ja kynttilöitten.

lumilyhdyt

tonttu ja lyhty

valoa pimiään
Saunan jäläkeen laitettiin itsemme kuosiin ja lähettiin hautausmaan kautta jouluruualle, jossa vierähtikin muutama tovi. Pukkikin oli meitä muutamalla lahajalla muistanut. Kotiin palatessa lähes kaikki lumilyhdyt olivat jo harmillisesti sammuneet, mutta ihan kaunista oli silti. 

pukki
Kotona jaettiin vielä omat lahajat ja koitettiin maha ruuasta pinkeinä kattoa elokuvaa, mikä onnistui nuin puoleen väliin asti, kunnes meikäläisellä ei pysyny enää silimät auki ja oli pakko luovuttaa ja lähtiä nukkumaan. Puoli viijen aamuherätys kinkun tiimoilta taisi sekin vaatia veronsa. Varsin tavallinen ja juuri sellainen mukava jouluaatto ko olin toivonutkin. 

joulupäivän kynttiläloistoa

ulkona vihmoo vettä, vaan sisällä on lämmin ja kaunista
Joulupäivä valakeni sitten ikävästi lämmön puolella ja alakoipa pian sadella vettäkin. Aamiaisen ja aamutoimien jäläkeen pakattiin kamat matkaan ja lähettiin naapuripitäjään sukuloimaan. Vesisateesta huolimatta käytiin reippailemassa ulukosalla koirien kanssa ja testaamassa pikkuneidin uutta vaalianpunaista stigaa. Illaksi palattiin sitten kotia ja saatiin vielä vieraita kylään ja jaksoin sytytellä kaikki kynttilätkin, jokka jouluaattona jäivät väsymyksestä johtuen polttamatta. 

Tapaninpäivänä käytiin kelekalla kattomassa aurinkoa Kukkuran päällä, korkialta sen näki juuri ja juuri horisonttirajan yläpuolella painumassa takaisin mailleen. Yritettiin myös sytytellä uudestaan kynttilöitä lumilyhtyihin, mutta plussakelit ja vesisaje oli teheneet tehtävänsä ja lumilyhyt oli ikävä kyllä jo entisiä. Testikäytettiin myös meijän tuvan levitettävän sohovan nukkumisominaisuu'et ja nukuttiin retkeillen tuvan puolella. Sunnuntaina lämmitettiin leivinuunia, käytiin pyörähtämässä jo ihimisten ilimoillakin ja tehtiin jouluruokien sijasta pitsaa. Yhden lähes kylässä vietetyn yön jäläkeen uni maistui erityisen hyvältä omassa sängyssä. :D

Semmoiset joulunpyhät meillä! Nyt ajatukset on jo kovasti orientoituneet uuteen vuoteen, vaikka hetken voi vielä joulussa viivähtääkin. Taijankin tässä hiukan ruveta touhuilemaan. Ennen sitä kuitenkin pakko lähtiä hieman koiran kanssa jäävyttämään nokkaa pihalle, jossa pakkaslukemat on päivän ja iltapäivän mittaan huikennelleet lähempänä kolomiakymmentä. Palataan taas!

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia. :) Varsinkin nuo punaiset joulupossut seinällä on erityisen hurmaavia. Täällä satoi myös joulupäivänä vettä, aatto saatiin viettää hennon lumipeitteen ja pikkupakkasen kanssa. Nyt (kun pitää töihin mennä) on sitten -19 astetta....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minäkin olen erityisen ihastunut nuihin possuihin! Joskus muinoin töissä askartelin tuommosia ja piti sitten tuunata pari joulua sitten samanlaisia kotiakin. :) Vähän on kyllä ittellä tympinyt nuo työhommat ko tuntuu, että kaikki muut ihimiset on vielä joululomalla.

      Poista

Tuliko kommentoitavaa? Kerro ihimeessä!