lauantai 15. marraskuuta 2014

Aikaisin heräämisen iloja

Oho, tulipa minusta nyt taas yhtäkkiä kovin aktiivinen. Ei varmaankaan johu siitä, että pitäisi tehä jotaki ihan muuta. Mutta ajattelin vaan tulla kertomaan teille, miten kovasti tykkään aikaisista aamuista etenkin näin viikonloppuisin.

Joo ei, en tykkää aikaisin heräämisestä sillon ko on pakko lähtiä jonnekin, muttako saa herätä aikaisin ja kaikessa rauhassa iliman kiirettä, se on parhautta. Voi venytellä vielä hetken lämpimässä sängyssä ennen ko nousee, tietäen ettei ole mihinkään kiire. Ko käyttää koiraa aamun ensimmäisillä tarpeilla, on vielä ihan hiljaista ja pimiää. Ainuastaan yksinäinen postinhakija kävelee ohi. Aamukahavit ja aamupalan saa palata nauttimaan takaisin sängyn lämpöön kera päivän lehen. Kahvia saa siemailla pitkän kaavan mukaan ja lukia lehen aivan rauhassa loppuun asti. Vaikka kuinka vetkuaa, on lehen luettua kello vasta puoli yheksän. Hyvä hetki herättää torkkuva koira ja lähtiä aamulenkille jo hieman valostuneeseen ulukoilimaan. Mukava pikkupakkanen ja edelleen ihan hiljaista ko suunnataan lenkkipolulle. Ihana tallustella hiljokseen eteenpäin ko muissa talouksissa ihimiset istuu vielä sen aamukahavikuppinsa, teeveensä ja lehtensä sekä puurokulhon eessä. Satunnaisesti ohitettujen talojen ikkunoissa vilikkuu pellavapäitä, jokka yöpuvussaan katsovat aamun lastenohjelmia.

Vastaan kävelee ainuastaan yksi toinen aamuvirkku. Jos liikenteen pauhu ei kantautuisi moottoritieltä, olisi melekeen rauhallista. Kauppakeskuskin on vielä kiinni, ensimmäiset työntekijät kurvailevat parkkipaikalle. Loppumatkasta joku muukin rohkea on jo uskaltautunut taluttamaan koiria ja rattaita kirpsakkaan aamuun. 

Ja nyt ko naapuritaloissa alakaa olla elämää ja aletaan siirtyä aamutouhujen jäläkeen ulos, voi itseensä varsin tyytyväisenä köllähtää sohovalle vilttiin kääriytyneenä ko on ehtinyt jo tyhyjentää astianpesukoneen, imuroija, järjestellä paikkoja ja heittää ensimmäisen koneellisen pyykkiä pyörimään.

Tosin kaikista paras olisi, jos tähän sohovalle voisi köllähtää iliman mitään sen suurempia suunnitelmia, minulla vaan ei onneksi ole sitä ongelmaa ko tenttikirja kutsuu. Oon kuitenki nautiskellu koko aamun, joten ihan hyvin voi tässä vaiheessa lähtiä syventymään kuulovikojen ihimeelliseen maailmaan.

Mukavaa lauantaiaamupäivän jatkoa muillekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuliko kommentoitavaa? Kerro ihimeessä!