lauantai 10. maaliskuuta 2018

Päätin juuri alkaa vastustaa Jäämeren rataa

Otsikko sen kertoo, olin eilen niin vihainen, että en jaksanut etes tulla purkamaan tuntojani tänne.

Miksi, oi miksi halutaan valita kallein vaihtoehto ja se, jota saamelaiset tulevat ihan aiheesta vastustamaan täysin rinnoin? Miksi halutaan vetää äärettömät määrät uutta junarataa pohjoisen mielettömän komeisiin Inarijärven maisemiin, jossa sen aiheuttamat haitat ovat kiistattomat, kun meillä menee täällä valamista rataa rääseikön keskellä.

Juu, tiijän sen kamalan peikon nimeltä Venäjä tuossa naapurissa. Meillä menee Venäjän kanssa oikein hyvin, kiitos kysymästä, eikä jokapäiväinen arkeni koostu pelosta, että milloin se suuri ja mahtava nyt tuolta vyöryy rajan yli. Venäjäsuhteeni ei suinkaan ole ongelmaton ja paljon on asioita, joita en hyväksy tai sulata, mutta näen kuitenkin, että meijän olisi järkevintä täällä useissa asioissa vetää yhtä köyttä. Mutta ei, ihan sama koko helevetin Itä-Lapille, who cares.

No, voinkin todeta, että miksi tämän jäläkeen minun persettäni kutittaisi paskankaan vertaa se, tuleeko Jäämeren rata vai ei, kun sehän nyt on ihan paskapuhetta, että se meitä täällä mitään hyödyttäisi. Päin vastoin, pahentaa vaan tätä mottia niin, että kohta varmaan rullaavat tuon koko junaradan käyttämättömänä pois. Näivetystauti vaivaa, mutta ei suinkaan hirviä, vaan ennemmin kannattaisi olla huolissaan tästä Lapin sisälläkin vallitsevasta keskittämispolitiikasta ja tahtotilasta kuolettaa itäraja hitaasti, mutta varmasti.

Jännä homma, että meijän pitäisi vetää yhtä köyttä Lappina, mutta hyödyt ja voitot saa ropista vain Rovaniemen tai Länsi-Lapin pussiin ja jos kerrankin Itä-Lappi olisi saamapuolella, niin ei perkele! Eihän met sitä voija sallia. Miten ikinä ymmärrettäisiin valtion tasolla tehdä poliittisesti kestäviä ja ei-syrjiviä ratkaisuja kun ei se onnistu etes Lapin sisällä.

Lappi ei todellakaan ole yhtä kuin Rovaniemi. Perkele.

Joten tästä lähtien, jos joku kysyy niin olen ehottomasti Jäämeren rataa vastaan, ellei linjaus oleellisesti muutu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuliko kommentoitavaa? Kerro ihimeessä!